Monday, December 22, 2014

    Συνεδρίαση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων στη Θεσ/νίκη, 22/12/2014


    Θεσσαλονίκη, 22-12-2014
    Αρ.Πρ.:83

    Δελτίο Τύπου

    Θέμα : Συνεδρίαση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων στη Θεσ/νίκη.


    Το Σάββατο 20-12-2014 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ υπό την προεδρεία του κ Παρχαρίδη Γεωργίου. Συζητήθηκαν πολλά θέματα και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις. Μεταξύ αυτών :

    α) Προβλήματα που απασχολούν τον Απόδημο Ελληνισμό με εισηγητές τους προέδρους των Ομοσπονδιών του Εξωτερικού. Αποφασίσθηκε να γνωστοποιηθούν τα θέματα-προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού, στην διακομματική επιτροπή για τον Απόδημο Ελληνισμό στην οποία προεδρεύει ο βουλευτής κ. Αναστασιάδης Σάββας από τον οποίο έχει ήδη ζητηθεί ραντεβού.

    β) Στο θέμα της Γενοκτονίας ομόφωνα ψηφίστηκαν οι προτάσεις 1) Θέσπιση αργίας για την ημέρα της 19η Μαΐου, δηλαδή να τιμάται η 19η Μάϊου από την πολιτεία την ίδια μέρα και όχι την Κυριακή μετά την 19η Μάϊου 2) Παραγωγή ταινίας και ντοκιμαντέρ για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

    γ) Συνέχιση των προσπαθειών για την διοργάνωση παγκόσμιου συνεδρίου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2015

    δ) Να απαιτηθεί από τον Υπουργό Παιδείας η δημιουργία έδρας ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα ελληνικά πανεπιστήμια.

    ε) Για το θέμα της διοίκησης του ιδρύματος ΄΄Παναγία Σουμελά ΄΄ αποδοκιμάστηκε έντονα η νέα απόφαση της Ιεράς Συνόδου με την οποία μετατρέπεται το ίδρυμα από Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Όσον αφορά δε το ανωτέρω θέμα αποφασίστηκε να στηριχτεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με όλες τις δυνάμεις της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε σ’ όλες τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει για το θέμα αυτό.

    Με τιμή
    Για το Δ.Σ

    Ο Γεν. Γραμματέας
    Αντωνιάδης Ιωάννης

    Ο Πρόεδρος
    Παρχαρίδης Γιώργος