Sunday, April 23, 2017

    Ουαϊόμινγκ: Η 45η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

    Με μια επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 21 Απριλίου 2017 και απευθύνεται στο δυτικό τμήμα της Αρμενικής Επιτροπής της Αμερικής (ANCA-WR), ο κυβερνήτης του Ουαϊόμινγκ Μάθιου Μιντ (Μatthew H. Mead) αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και εγκωμιάζει το έργο των Αρμενίων που ζουν στην πολιτεία των ΗΠΑ.

    Έτσι, το Ουαϊόμινγκ γίνεται η 45η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το armenianweekly.com.

    «Οι φρικαλεότητες κατά του αρμενικού λαού όπως και το Ολοκαύτωμα είναι αδιανόητες,» γράφει στην επιστολή του ο κυβερνήτης και υπογραμμίζει πως «είναι σημαντικό για όλους να θυμόμαστε – η ιστορία δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται». Υπενθυμίζει επίσης μια συνάντηση που είχε ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο με ανθρώπους της ANCA-WR και προσθέτει ότι «το έργο της Αρμενικής Επιτροπής των ΗΠΑ αποτελεί πηγή έμπνευσης».

    Αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία στο Ντένβερ, ο Μιντ καταλήγει στο γράμμα του με τη φράση: «οι σκέψεις μου είναι μαζί σας όταν θα συγκεντρώνεστε για τον εορτασμό της επετείου της Γενοκτονίας στην πρωτεύουσα του Κολοράντο». Ολόκληρη την επιστολή (στα αγγλικά) μπορείτε να την δείτε παρακάτω.




    pontos-news.gr