Tuesday, March 31, 2015

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

    Σύλλογος Ελληνοαρμενικής Φιλίας Αθήνα 31-3-2015
    Ellinoarmeniki-filia.gr

    Eξοχότατο
    Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας
    Κοινοποίηση
    Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της
    Αρμενίας


    Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε

    Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων απ' το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο στέκεται ο αρμενικός λαός δίπλα στην Ανθρωπότητα.

    Με την απόφαση αυτή οι αθώοι της Γενοκτονίας των Αρμενίων έγιναν οι Δίκαιοι για άλλες δύο Γενοκτονίες. Δηλαδή έπραξαν υπέρ των θυμάτων του ίδιου θύτη. Συνέχισαν το έργο της Ανθρωπότητας με την αναγνώριση εγκλημάτων εναντίον της.

    Με την πράξη αυτή η Δημοκρατία της Αρμενίας έρχεται να ενισχύσει τον αγώνα μας με το κύρος του αθώου, του θύματος, του επιζώντα και του Δίκαιου, διότι θεωρεί ότι αυτό είναι το πρέπον για τα δικαιώματα της Ανθρωπότητας.

    Τέτοιες ενέργειες είναι σημαντικές, γιατί προωθούνται όχι απλά από άλλο ένα κράτος αλλά από ένα ολόκληρο λαό και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη χρονικά στιγμή, που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας του. Την ώρα που οι Αρμένιοι σκέφτονται τα θύματά τους, επιλέγουν να μην ξεχάσουν και τα άλλα θύματα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον αποτελεσματικό τρόπο ότι ο αγώνας όλων των θυμάτων συνεχίζεται σ' ένα συμμαχικό πλαίσιο ακολουθώντας παράλληλα τη στρατηγική της ενοποίησης των Γενοκτονιών, για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είναι η Ανθρωπότητα που παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα.

    Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς εσάς προσωπικά και τον αδελφό Αρμενικό λαό.



    Με κάθε τιμή
    Ο Πρόεδρος
    ΔΡ ΛΥΓΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

    Ο Γενικός Γραμματέας
    ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ