Thursday, May 7, 2015

    Ποντιακός Πολιστικός Σύλλογος Σιταγρών Δράμας

    Σε τελετή αποκάλυψης του μοναδικού στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας,μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,προχωρά ο Ποντιακός Πολιστικός Σύλλογος Σιταγρών Δράμας την Κυριακή 24 Μαίου και ώρα 18.00 στην κεντρική πλατεία Σιταγρών.
    Το έργο είναι του διαπρεπούς γλύπτη Γιώργου Κικώτη και αναπαριστά τα τραγικά γεγονότα της εξόδου,ξερριζωμού και Γενοκτονίας 353.000 αθώων θυμάτων την περίοδο 1916-1923.
    Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός. 
    Μουσικοποιητικό πρόγραμμα με θρήνους,άσματα και στάσιμα της ημέρας θα παρουσιάσει ομάδα επίλεκτων καλλιτεχνών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιώργου Συμεωνίδη και την συμμετοχή μεταξύ άλλων των Γιώργου και Λάζου Ιωαννίδη,Μπάμπη Κεμανετζίδη,ενώ θα παρουσιαστεί και ο Πυρίχειος χορός ΣΕΡΑ από διακεκριμένους χορευτές του Νομού.
    Το μνημείο κατασκευάστηκε με την στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης,μεγάλες προσφορές ιδιωτών χορηγών καθώς και προσωπική κοινωφελή εργασία πολλών κατοίκων της κοινότητας Σιταγρών.
    Το έργο αφιερώνεται στους αθώους νεκρούς της Γενοκτονίας αλλά και στις επερχόμενες γενιές για να διατηρήσουν άσβεστη την πυρά στην Εστία της Εθνικής Μνήμης.
    Με τιμή το Δ.Σ του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταγρών Δράμας.

    Πηγή: poe.org.gr