Wednesday, December 11, 2013

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΣΥΡΙΩΝ


    ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
    Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ: 54624
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΤΗΛ: 2310227822 FAX: 2310227213
    http://www.poe.org.gr info@poe.org.gr http://neolaia.poe.org.gr neolaia@poe.org.gr

    Αρ. Πρωτ.: 048
    Θεσσαλονίκη,08/12/2013


    Ψήφισμα Αναγνώρισης Γενοκτονίας των Ασσυρίων


    Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συνήλθε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, ψηφίζει ομόφωνα τα εξής:

    Υποστηρίζει τον αγώνα των Ασσυρίων, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του από το Νεοτουρκικό και Κεμαλικό καθεστώς στις αρχές του 20ου αιώνα.

    Η Γενοκτονία ως όρος, διαμορφώθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945 και χαρακτηρίστηκε ως μεθοδική εξολόθρευση (συνολική- μερική) μιας εθνικής, φυλετικής, ή θρησκευτικής ομάδας. Η Γενοκτονία των Ασσυρίων αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα, όπως των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, είναι επιστημονικά θεμελιωμένη και αναγνωρισμένη από κοινοβούλια και επιστημονικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

    Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ασσυρίων, όπως έμπρακτα έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με το νόμο 2193/1994 (ΦΕΚ 32 Α΄) και το Προεδρικό Διάταγμα 99/1994 (ΦΕΚ 78 Α΄), ορίζοντας ως ημέρα μνήμης τη 19η Μαΐου, και των Αρμενίων που έχει αναγνωριστεί με το νόμο 2397/1996 (ΦΕΚ 80 Α΄) , την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία.

    Απαιτούμε από το σημερινό Τουρκικό κράτος και το Κοινοβούλιο τους να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δείχνοντας ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά προστατεύονται από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Χάρτης ΘΔ) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

    Ως νεολαία κατακρίνουμε τέτοιου είδους πρακτικές, που έχουν ως στόχο τον αφανισμό πολιτισμών και την αποσιώπηση ιστορικών γεγονότων όπως έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ως Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έχουμε την ιστορική υποχρέωση απέναντι στους προγόνους μας που γενοκτονήθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση των Γενοκτονιών που εδραιώθηκαν στην περιοχή της Ανατολής τον 20ο αιώνα.


    Πρόεδρος: Κεσαπίδης Γρηγόρης
    Α' Αντιπρόεδρος: Γιεμενιτζόγλου Δέσποινα
    Β' Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Ιωάννης
    Γενική Γραμματέας: Ζαμανίδου Αφροδίτη
    Οργανωτική Γραμματέας: Βασιλειάδου Παρέσα

    Μέλη:
    Ευθυμιάδης Τριαντάφυλλος
    Ελευθεριάδου Σοφία 
    Κεσίδης Στυλιανός 
    Μακρίδης Θεόδωρος
    Μωυσιάδου Μαρία - Χριστίνα 
    Παπαδόπουλος Δημήτριος 
    Παπαδοπούλου Γεωργία 
    Πεϊδου Περιστέρα 
    Φωστηροπούλου Ηρακλεία 
    Χατζημιχαηλίδης Κωνσταντίνος



    http://www.poe.org.gr/default.aspx?pageid=395

    http://www.poe.org.gr/innet/UsersFiles/%CE%A8%CE%AE%CF%88%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B108122013.pdf